Elismerés az iskolának, tudás a fiataloknak

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert el a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium. Az elismerést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át 2016. november 10-én.

Főként pénzügyekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi ismereteket szereznek a Közgazdasági Szakgimnázium diákjai. A tudatos fogyasztóvá váláshoz a tanórákon és kötetlenebb formában is ismereteket szereznek, elméleti és gyakorlati feladatok, esettanulmányok révén, mind a hagyományos, mind az online kereskedelemmel kapcsolatosan. Megismerhetik a panaszkezelést, a garanciákra, fogyasztóvédelemre vonatkozó szabályokat, a devizahitelek kockázatait és kezelési lehetőségeit, ellátogatnak az értéktőzsdére, a bankokba.

– A diákok kutatást is végeztek, és megszületett a Tanulópénz kisokos című kiadvány, mely felhívja a figyelmet a hitelfelvételi csapdákra, az öngondoskodás fontosságára, bankszámlákkal, megtakarításokkal kapcsolatos tudnivalókra – emelte ki Csordás Éva igazgatóhelyettes. Többek között ezekért nyertünk „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet, melyet Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adott át az iskola képviselőjének.

– Egyre fiatalabbak is célcsoportjává válnak a fogyasztói társadalomnak. Nem csak a jövő fogyasztói, a jövő vállalkozói is kikerülnek az iskolákból. Hogy a vállalkozói kultúra is fejlődjön, fontos, hogy a fiatal generáció tisztában legyen a jogokkal, a lehetőségekkel, a kötelezettségekkel – mondta a helyettes államtitkár.

Forrás:  Zalai Hírlap


A fogyasztói tudatosságra nevelő iskola
pályázatról bővebben itt olvashat  >>>> 

http://www.nfh.hu/node/16565

 

 

 

Share on Tumblr