Fogyasztói tudatosságra nevelő oklevelet kapott az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Budapesten elsőként az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Az elismerést Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át 2017. március 3-án.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az idei tanév kezdetekor írta ki a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola pályázatot, hogy elismerje azoknak az intézményeknek a munkáját, amelyek valamilyen módon szerepeltetik a fogyasztóvédelmet az oktatásban, annak ellenére, hogy ilyen tantárgy nincsen – mondta el lapunknak Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár. Nem csak általános iskolák, hanem középiskolák jelentkezését is várják, ha foglalkoznak a tudatos fogyasztással, akár osztályfőnöki órák keretében, akár más, interaktív módon, például szakkörökön vagy gyakorlati foglalkozásokon.

 

 A pályázati kiírásban hét szempontrendszert határoztak meg, köztük a fenntartható fogyasztást, a pénzügyi tudatosságot, a digitális ismeretekre nevelést, a környezetvédelmet, az egészséges életmódot és a sportot. Ezek közül legalább három területen kell vállalásokat tenniük a pályázó iskoláknak. A helyettes államtitkár kiemelte: a fővárosban elsőként kapta meg az elismerést az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, amely kiemelkedő pályázatot nyújtott be.

 

 Keszthelyi Nikoletta meghívta az újpesti iskola diákjait és tanárait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium műszaki és vegyipari laboratóriumába, ahol a termékek megbízhatóságát ellenőrzik a fogyasztóvédelmi szakemberek. Az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola igazgatója, Miskolczi Erzsébet nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy elnyerték a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet, hiszen szakmai díjról van szó, amellyel az intézményben végzett munkájukat ismerték el.

 

Forrás:  Csernus János , http://www.ujpest.hu

Share on Tumblr