Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola a győri Deák Gimnázium

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán a Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium.

102 éves története során az iskola az oktatás mellett mindig kiemelt figyelmet fordított a nevelésre, ezen belül a környezettudatosságra, a természet védelmére – mondta Kovácsné Zimborás Ágnes, az intézmény igazgatója az elismerő címet átadó ünnepségen 2017. október 19-én.  Szólt arról: a fogyasztói társadalomban a felnőttség fokmérője, hogy tudatosan hozzuk-e meg döntéseinket. Az iskola arra törekszik, hogy a diákok tudatosan vásároljanak, tudatosan használják az internetet, fogyasztási szokásaik ne terheljék fölöslegesen környezetünket.

Forrás: http://www.deakgyor.hu/index.php/102-cikkek-2017-18/275-fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola-cim-atadasa

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója, Andrássy Katalin egy közmondással kezdte beszédét: „A legalkalmasabb időpont a faültetésre 20 évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van.” A főigazgató utalt rá, hogy a győri centrum iskolái közül a Szent-Györgyi Albert szakgimnázium és szakközépiskola már szintén ott van a fogyasztói tudatosságra nevelő intézmények sorában, s nagy öröm, hogy a Deák is kiérdemelte ezt a címet.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért is felelős államtitkára köszöntő szavaiban elmondta: a magyarországi és a külhoni magyar iskolák közül eddig 24 intézmény kapta meg a megtisztelő címet, a Deák, „mely Győr egyik legmeghatározóbb iskolája” huszonötödikként érdemelték ki magas színvonalú pályázatával. Elhangzott A minisztérium rövidesen a fogyasztói tudatosságra nevelő iskoláknak új pályázatot ír ki, mely már anyagi elismeréssel is jár. Kara Ákos azt kérte, hogy az iskolai tantárgyak keretében és a közösségi foglalkozásokon népszerűsítsék a tudatos fogyasztást. Új, ezzel foglalkozó tantárggyal természetesen nem akarjuk terhelni a diákokat, jelentette ki az államtitkár.

A díjat átadó Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az idén a fogyasztóvédelem kiemelt témája az internetes kereskedelem. A győri Deák Ferenc szakgimnázium pályázatáról szólva pedig külön értékelte, hogy az iskolában a pénzügyi fogyasztóvédelemmel is foglalkoznak, s a fenntartható fogyasztásra nevelik a diákokat.

Az átadásról készült videó az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=VSXe_q75j4M

 

 

Forrás: http://www.infogyor.hu

 

 

 

 

 

Share on Tumblr