„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Szakközépiskola

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a negyvenötödik oktatási intézmény munkáját ismerte el „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatójának, Gregus Csillának 2018. szeptember 27-én.

Az oktatási intézmény azzal érdemelte ki a kitüntető címet, hogy fontos lépéseket tett a fogyasztói tudatosságra nevelés, a fenntartható fogyasztás, valamint az internet és közösségi média használat megalapozása területén, a jövőre nézve pedig vállalta kereskedelmi egységek, helyi termelői piacok látogatásának megszervezését diákjai számára.
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázat keretében ösztönzi, ismeri el az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét, hiszen a diákok mindennapi életben használható ismereteinek bővítése kiemelten fontos a fogyasztóvédelem területén is. A kitüntető címmel az ország 17 megyéjéből, továbbá a határon túli Zentáról és Nagyváradról összesen immár 45 iskola büszkélkedhet. Az elismerésben részesült iskolák között van hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő diákokat oktató intézmény is. Mindegyik oktatási intézményben közös a diákok tudatosságának fejlesztése, a fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlatias átadása.

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Szakközépiskola Budapesten a kilencedik intézmény, amely Fogyasztói tudatosságra nevelő elismerő címet kapott.

 

Share on Tumblr