Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola a megyében másodikként kapta meg a “Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet 2018. január 16-án.

A Budapest XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium elnyerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet

A megtisztelő címet Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át 2017. október 25-én. A 2017/2018-as tanévben ez a gimnázium volt a harmadik intézmény, amelyik pályázatával elnyerte ezt a címet.

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola a győri Deák Gimnázium

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán a Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium.

Fogyasztói tudatosságra nevelő oklevelet kapott az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Budapesten elsőként az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Az elismerést Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át 2017. március 3-án.

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola díjat nyert a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

Az intézményben évek óta zajlik fogyasztóvédelemre való nevelés, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok minél szélesebb körben megismerkedhessenek a tudatos vásárlással, fogyasztással és felhasználással.

Elismerés az iskolának, tudás a fiataloknak

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert el a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium. Az elismerést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át 2016. november 10-én.

Főként pénzügyekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi ismereteket szereznek a Közgazdasági Szakgimnázium diákjai. A tudatos fogyasztóvá váláshoz a tanórákon és kötetlenebb formában is ismereteket szereznek, elméleti és gyakorlati feladatok, esettanulmányok révén, mind a hagyományos, mind az online kereskedelemmel kapcsolatosan. Megismerhetik a panaszkezelést, a garanciákra, fogyasztóvédelemre vonatkozó szabályokat, a devizahitelek kockázatait és kezelési lehetőségeit, ellátogatnak az értéktőzsdére, a bankokba.