Hírek

Nincsenek kirívó jogsértések a kuponos akciókban

Az év utolsó hónapjaiban a magazinokban és az interneten a vásárlási kedv fokozásának gyakori, népszerű eszközeiként jelennek meg a kuponok. A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeres ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, hogy kirívó jogsértések nincsenek, kifogás mindössze a vizsgált akciók huszadánál merült fel.

A fogyasztóvédelmi hatóság eredményesen lép fel a megtévesztő termékeket értékesítő webáruházakkal szemben a fogyasztók érdekében

A fogyasztóvédelmi hatóság eredményesen lép fel az e-kereskedelemben a megtévesztő termékeket értékesítő webáruházakkal szemben a fogyasztók érdekében - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Sikeres volt a fellépés a vásárlókat megtévesztő termékbemutatókkal szemben

Sikeres volt a fellépés a vásárlókat megtévesztő termékbemutatókkal szemben; ennek köszönhetően töredékére csökkent a panaszok száma: a 2015-ös havi átlagosan 43-mal szemben 2019-ben csak kettő érkezett - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címben részesült a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma

A Bács-Kiskun Megyei oktatási intézmények közül negyedikként, országosan a 64., Kiskunhalason  pedig elsőként kapta meg a Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, „Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola” címet. A címátadó ünnepségen az oklevelet Szabó Edina intézményvezető vette át Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkártól.